Grönsaksgratäng à la Sara

God morgon! 
Riktigt skitväder idag. Jag var ute och gick imorse och behöver jag säga mer än att himlen öppnade sig när jag hade ca 20 min kvar att gå?! Snacka om att jag sprang hem.. Det regnar ju inte lite heller! Dagar som denna är jag glad att jag inte har häst att tänka på längre om man får lov att säga så haha.
 
I lördags gjorde jag en jättegod grönsaksgratäng i våra små ugnsformar. Såg väldigt fint ut när den stod där på tallriken tillsammans med kycklingen MEN såklart var jag så hungrig att jag inte kom på att jag skulle ta en bild på helheten förrens jag hade börjat äta. Vi gjorde några extra så jag kunde iallafall ta kort på grönsakerna! 
 
Grönsaksgratäng
OBS: Detta receptet är för 4 pers och när man inte ska ha något till. Jag halverade receptet och kunde då lätt fylla 6 st formar med grönsaker!
 
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk basilika
1 msk timjan
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 aubergine
1 squash
1 paprika
4 tomater
2 dl riven lagrad ost
2 dl grädde
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs mjuk i smör. Lägg i en smor och ugnssäker form. 
3. Skär aubergine, squash, tomater och paprika i cm-tjocka skivor. Lägg augergineskivorna på löken. 
4. Blanda örtkryddorna, salt och peppar. Strö hälften av kryddblandningen över auberginen och strö sedan över 1 dl av osten. Lägg på squash, tomatskivor och paprikaskivor lite omlott och strö över resten av kryddblaningen och ost. Häll över grädden. 
5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills det fått fin färg. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0