Kycklinglasagne
Bilden är lånad från foodporn.nu då jag inte tog någon egen, har även inspirerats av deras recept.
För 2 personer:
1 kycklingfilé
1 morot
½ vit lök
½-1 vitlöksklyfta
1½ msk tomatpuré
½ burk krossade tomater
1½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
salt & peppar
½ dl basilika
½ aubergine
smulad fetaost från get
Började med att hacka moroten och löken i 1x1 cm bitar. Strimla kycklingfilén. Bryn kycklingfilén i olivolja i några minuter. Tillsätt morot, lök och vitlök och bryn ytterligare 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärningen. Låt koka under lock i 10 minuter. Tillsätt sedan basilikan tillsammans med salt och peppar. Häll lite av fyllningen i bottnen av en ugnssäker form. Varva aubergine och fyllning. Smula fetaost från get alternativt mozarella från buffel över och in i ugnen i 25 minuter. Servera med sallad. TIPS: Det funkade väääldigt bra att servera tillsammans med soltorkade tomater och oliver! :)
Kommentarer
Trackback