Bönbiffar
Godmorgon!
Är ni vakna? Det är jag. Ska till jobbet tidigt idag för att få in lite flextid så jag kan gå tidigare. Ska försöka hinna med att träna efter jobbet och ska även cykla hem. Orkade verkligen inte igår. Ska nog ta en timmes lunch också och komma ut på en liten promenad, alltid härligt när man sitter på kontor! Idag åt jag en vääääldans god frukost som jag måste visa er någon gång! Jag har bakat frallor som smakar typ som nutella och på det hade jag honung, jordnötssmör och banan. Alltså. Behöver jag säga mer?
Här kommer iallafall receptet på bönbiffarna och kycklinglasagnen jag lovade! Båda var mycket mycket goda som jag absolut kommer göra igen. Det ska dock bli skönt när detoxen är slut och jag kan äta vad de andra äter hemma igen. Det tar väldigt mycket tid av dagen att behöva laga egen mat hela tiden..
Bönbiffar med morotstzatziki
½ burk blandade bönor eller endast kidneybönor
½ röd eller vit lök
1 morot
1 ägg
½-1 dl persilja
½ dl maizena
lite soyamjölk
salt & peppar
Ingen bra bild men jag hann inte ta om....
Skölj bönorna under vatten och mixa de tillsammans med riven morot och finhackad lök med en stavmixer. Tillsätt ägg och persilja och mixa lite till. Häll til sist i maizena och salt och peppar. Klicka ut i stekpannan och stek i olivolja, ca 3 minuter på varje sida. "Bönsmeten" ser väääldigt rinnig ut och det går inte direkt att forma den så jag klickade bara ut den med en sked. Den stelnar ganska snabbt när man steker den! Till morotstzatziki river du bara en morot, blandar med 1 dl soyghurt och ½ pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och pepppar! :)
Jag ger er receptet på kycklinglasagnen i eftermiddag någongång. Puss och kram!
Kommentarer
Trackback