Supergoda knäckebröd
Alltså dessa knäckebröden. HIMELSKA! Alla i min familj älskar dom, till och med Elin som är väldigt kräsen till nyttig mat. Och man kan göra så mycket olika, jag har provat ha russin i, timjan på, olika smaker på saltet. Det är bara att prova sig fram! Dock tror jag ändå att jag gillar orginalet allra bäst! Det enda negativa är att de är så himla tunna så man kan inte direkt äta bara detta till mellanmål. Utan detta till något. Annars får man äta ganska många haha.
Ingredienser för 1 plåt
2 dl majsmjöl
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl olivolja
1 klick honung
2 ½ dl kokande vatten
flingsalt
Blanda mjölet tillsammans med fröerna, oljan och honungen. Häll i det kokande vattnet. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd (gud vad detta ordet lät konstigt idag, vill hellre skriva bakpappersklädd haha) plåt. Tryck ut med hjälp av ett annat bakplåtspapper så det fyller hela plåten. Skär knäckebröd, så stora du vill ha de, med hjälp av en kniv. Då blir de lättare att dela sen. Avsluta med att strö över flingsalt och/eller annan krydda. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 60 minuter. Håll koll på knäckebrödet de sista 10 minuterna då det är lätt att det bränns då. NJUUUUUUUUUT!
Kommentarer
Trackback